Església de Santa Reparada de Cinclaus
(L'Escala - Alt Empordà)

L'Escala - Santa Reparada, Cinclaus

L'Escala - Santa Reparada, Cinclaus (Foto: Albert Esteves, 2009)

L'Escala - Santa Reparada, Cinclaus (Foto: Parròquia d'Empúries)

Situació Cinclaus
Situada dins el recinte de l'antic castell de Cinclaus. Està bastida, com tot el nucli, damunt les restes d'una antiga vil·la romana. Tot i el seu origen preromànic, no està documentada fins l'any 1389, quan estava dedicada als sants Joan Baptista i Eugènia. Va ser reedificada per la família Sastre el 1703 i en va ser canviada l'advocació per la de santa Reparada. Consta d'una sola nau amb absis de planta rectangular. Probablement, l'absis, cobert amb volta de canó ultrpassada, és l'únic vestigi de l'edifici original. La resta de la nau correspon a la reconstrucció del segle XVIII, igual que el porta adovellat i el campanar de cadireta.