Portal i mur de la Pabordia
(Viladamat - Alt Empordà)

Viladamat - Portal

Viladamat - Mur de l'antiga pabordia

Viladamat - Mur de l'antiga pabordia (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Al costat de l'església
Desd de 1280, la senyoria i jurisdicció de Viladamat era a mans del monestir de Sant Pere de Rodes, el qual hi exercia el seu domini mitjançant un paborde. Aquest residia a un castell o casa fortificada situada al costat de l'actual església de Sant Quirze. Era un edifici del segle XIV que va ser destruït l'any 1467, durant la guerra civil catalana, en una escomesa on foren derrotades les tropes del príncep Ferran, el futur Rei Catòlic, i el poble va ser incendiat. En resta un llenç de mur i un portal adovellat de punt rodó, adossat a la capçalera de l'església.