Castell de la Garriga
(Viladamat - Alt Empordà)

Viladamat - Castell de la Garriga (Foto: Albert Esteves, 2009)

Viladamat - Castell de la Garriga, vista aèria

Viladamat - Castell de la Garriga, vista aèria (Foto: Google Maps, 2009)

Situació Camí que surt de la ctra. C-252
Constitueix l'origen del municipi. Va ser propietat dels Santfeliu des del segle XIII i després va passar successivament als Vilarig, Jafre, Gallard i Margarit. Josep de Margarit va ser cap de les milícies catalanes i governador de Catalunya al segle XVII. D'aquella època és l'actual edifici tot i que segurament aprofita elements més antics. Forma un clos murat i emmerletat, amb destacades garites als quatre angles, i un pati central enmig. La façana principal s'obre amb un portal d'arc rebaixat i presenta finestres de llinda recta amb brancals i ampit de pedra.