Sant Feliu de la Garriga
(Viladamat - Alt Empordà)

Viladamat - Església de Sant Feliu de la Garriga (Foto: Albert Esteves, 2008)

Viladamat - Església de Sant Feliu de la Garriga (Foto: Albert Esteves, 2009)

Viladamat - Església de Sant Feliu de la Garriga (Foto: Gas Mountain, 2019)

Situació Camí que surt de la ctra. C-252
InterèsEspecial interès Interessant
Documentada des de l'any 889 com a pertinença de Sant Policarp de Rasés. Va ser la primera parroquial de Viladamat. Se sap que va ser reedificada dues vegades en poc temps, durant la primera meitat del segle X. L'edifici que ens ha pervingut correspon a una nova edificació, del segle XI. Consta d'una nau coberta amb volta de canó, amb transsepte inscrit, capçada amb un absis semicircular decorat amb arcuacions i lesenes de tipus llombard. La façana de ponent, on hi ha la porta, és del segle XII. El portal ha perdut les columnes i capitells que l'embellien. El campanar, segurament posterior, és una torre de planta quadrada, actualment escapçada, que devia tenir funcions de guaita. Ja a mitjan segle XVIII amenaçava ruïna i a començament del segle XIX va ser convertida en pallissa. Tot i les actuacions fetes per consolidar les voltes i arcs torals, el conjunt es troba força degradat.