Església de Sant Salvador
(Pira - Conca de Barberà)

Pira - Església de Sant Salvador, façana posterior

Pira - Església de Sant Salvador, façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2009)

Pira - Església de Sant Salvador, portada

Pira - Església de Sant Salvador, portada (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Plaça de l'Església
Tant el castell com la primera església romànica, documentada des de l'any 1194, no han deixat cap resta. Aquella primera capella, dedicada ja a sant Salvador, degué arribar al segle XIX molt malmesa. Això i les seves reduïdes dimensions va fer necessària la construcció del nou temple, que es va dur a terme entre 1862 i1865, en una època de gran prosperitat al municipi. Té una àmplia nau, amb creuer i capelles laterals. La portada és senzilla, emmarcada per pilastres i coronada amb un frontó semicircular presidit per una creu. Al flanc esquerre de la façana hi ha el campanar, quadrangular a la base i octogonal al tram superior. A l'interior de l'església hi ha diverses imatges procedents de l'església antiga.