Carrer de la Vila i nucli antic
(Vilaverd - Conca de Barberà)

Vilaverd - Nucli antic (Foto: Albert Esteves, 2009)

Vilaverd - Nucli antic, arc del carrer Palau

Vilaverd - Nucli antic, arc del carrer Palau (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Carrer de la Vila
L'origen del poble cal situar-lo cap al segle XII, quan es va iniciar el repoblament per part del comte de Barcelona i després de la mitra tarragonina. Aleshores es degueren construir les primeres cases, a redós de l'antic castell musulmà. Els carrers estrets i sinuosos configuren un nucli antic de planta gairebé circular, que constituïa un clos tancat, amb dos portals. Algunes cases conserven portals adovellats i finestrals amb llindes i brancals de pedra, dels segles XVI i XVII. Al carrer Palau encara es pot veure una arcada medieval que creua el carrer.