Convent de la Mercè
(Montblanc | La Vila - Conca de Barberà)

Montblanc - Convent de la Mercè

Montblanc - Convent de la Mercè (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Ctra. a Poblet i Lleida
Conegut també com a santuari del Miracle, està situat a l'esquerra del riu Francolí. Inicialment era una capella romànica construïda l'any 1246. Amb l'arribada dels mercedaris, el 1288, es va decidir reformar l'església, pels volts de 1340. Consta d'una nau coberta amb arcs diafragmàtics sobre els quals es recolza l'embigat de fusta. Té capelles laterals entre els contraforts i la capçalera és recta. La porta és de mig punt, adovellada, amb guardapols motllurat. El convent va sofrir diverses exclaustracions. Després de la desamortització de 1835 va passar al municipi i es va dedicar a l'ensenyament, regit pels franciscans. L'edifici ha estat molt reformat i queda poca cosa de l'obra original.