Església de Sant Marçal
(Montblanc | La Vila - Conca de Barberà)

Montblanc - Església de Sant Marçal

Montblanc - Església de Sant Marçal (Foto: Albert Esteves, 2009)

Montblanc - Església de Sant Marçal (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1922)

Situació Carrer de Sant Marçal
L'església de Sant Marçal va ser edificada a partir d'una deixa testamentària del comerciant de draps Jaume Marçal, el 1339, amb voluntat d'establir-hi un hospital. L'obra, però, no es va arribar a acabar segons el projecte inicial. Quan una quants anys després es van construir les muralles, es van fer coincidir amb un dels murs laterals de l'edifici. La previsió de constituir dos edificis fa que la nau tingui els arcs diafragmàtics d'alçada desigual i que hi hagi dues portes, una de les quals convertida en finestral. A partir del segle XVII l'edifici va constituir la seu de la Germandat de la Puríssima Sang de Jesucrist.