Can Rosés
(Gavà - Baix Llobregat)

Gavà - Can Rosés

Gavà - Can Rosés (Foto: Albert Esteves, 2006)

Gavà - Can Rosés

Situació Els Canyars, prop de Castelldefels
Magnífica masia amb torre de defensa, del 1326, coneguda en època medieval com Can Riera del Serguerar. Conserva estructures dels segles XV i XVI. Del segle XVI és la torre de defensa de planta rodona, unida al mas per una passera. La casa ha anat sofrint modificacions i ampliacions al llarg dels segles. Per això la presumible estructura basilical original ha donat pas a un alçat asimètric, amb dos portals, un d'ells amb arc adovellat i l'altre rectangular, amb llinda i brancals de pedra. Les finestres són totes elles desiguals i estan situades a diferent alçada. La més propera a la torre té la llinda esculpida. Un enorme rellotge de sol esgrafiat centra la façana, restaurada acuradament. El conjunt, de propietat privada, ha estat declarat per la Generalitat "bé cultural d'interès nacional".