Abadia
(Barberà de la Conca - Conca de Barberà)

Barberà de la Conca - Abadia (Foto: Albert Esteves, 2009)

Barberà de la Conca - Abadia, restes d'esgrafiats

Barberà de la Conca - Abadia, restes d'esgrafiats (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Al costat de l'església
L’antiga abadia de Barberà és un edifici de l’any 1776, segons la data gravada a l’escut que presideix la porta. La façana, que conserva restes molt desgastades d’esgrafiats, s’obre amb una porta d’arc rebaixat al costat de la qual hi ha restes de dovelles d’una porta més antiga. Al pis principal hi destaquen cinc grans finestrals a mode de galeria.

J.Huguet ens afegeix la següent informació:
Dels 7 als 12 anys vaig ser habitant d'estiu de la casa on meu oncle capellà feia de rector.
És una casa enorme que dóna la volta 90º a l'edifici de l'església i està comunicada amb ella directament pel cor. Dóna a dos carrers, a l'orientat a nord té una altra galeria porxada (d'estiu. sense finestres ) igual que la orientada al migdia i que mostreu a la foto feta des de la plaça de l'Església. Recordo que al estiu hi vivíem de 9 a 11 persones (nens i grans ) a l'abadia i a sota hi vivia la família del Sr. Campaner, els animals, etc... gran ´és poc.