Ruïnes del castell de Sacama
(Olesa de Montserrat - Baix Llobregat)

Olesa de Montserrat - Castell  de Sacama

Olesa de Montserrat - Castell de Sacama (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Camí que surt de la Carretera de Terrassa
El castell de Sacama estava situat dalt d'un esperó rocallós, entre dos espadats de roca, constituint un bastió defensiu gairebé natural. Devia tenir una planta rectangular molt allargada, sense divisions internes i amb coberta de fusta. Sembla que va ser construït al segle X, poc abans de la data dels primers documents que l'esmenten, els anys 938 i 940, com a propietat del monestir de Ripoll. En resten escassos vestigis, la base d'algun mur i encaixos a la roca de les antigues construccions. Al seu costat hi ha la capella romànica de Sant Pere.