Casa Virgili (Cal Militar)
(Blancafort - Conca de Barberà)

Blancafort - Casa Virgili, façana posterior. Detall

Blancafort - Casa Virgili, façana posterior. Detall (Foto: Vicenç Valcárcel, 2022)

AutorRicard Giralt Casadesús
Situació Jaume I, 2 - Dalt, 6
Edifici entre mitgeres construït l'any 1915, obra primerenca de l'arquitecte Ricard Giralt Casadesús, que va pertànyer a Pere Virgili Saumell, militar resident a Barcelona. La façana està dividida en dos cossos, emmarcats amb fines pilastres de maó vist, que presenten solucions diferents del coronament. El cos esquerre, on hi ha una porta de gran amplada ressaltada amb maó vist, està presidit per una destacada tribuna, que fa de balcó al pis superior. El cos de la dreta mostra, al mateix nivell, una original finestra de quatre obertures, decorada amb detalls ceràmics.

La façana que dona al carrer de Dalt és més senzilla. Coronada amb melets, les obertures tenen llinda de maó vist i guarniments ceràmics.