Can Llimona
(Olesa de Montserrat - Baix Llobregat)

Olesa de Montserrat - Can Llimona

Olesa de Montserrat - Can Llimona (Foto: Albert Esteves, 2006)

Olesa de Montserrat - Can Llimona (Foto: Ajuntament d'Olesa, 1982)

Situació Camí de Can Llimona a Can Puigventós
Masia de planta basilical, amb el cos central més elevat, i coberta a dos vessants. Consta de planta baixa, pis i golfes. Aquestes s'obren amb grans finestrals rectangulars. Conserva el portal adovellat, amb les dovelles emblanquinades com la resta dels murs.

L'origen d'aquest mas es pot remuntar a l'època medieval. L'any 1495 n'era propietari Joan Llimona i sembla que ja en aquells temps es dedicava a la producció d'oli. A començament del segle XVII es va fer una important reforma de la casa. D'aquesta època són els interessants enteixinats que es conserven al seu interior. Al segle XIX era propietat de la família Casas.