Portals antics
(L'Espluga de Francolí - Conca de Barberà)

L'Espluga de Francolí - Escut de 1567 (Foto: Albert Esteves, 2009)

L'Espluga de Francolí - Portal,  1742

L'Espluga de Francolí - Portal, 1742 (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Carrers del nucli antic
El teixit urbà de l'Espluga de Francolí ha conservat els seus trets antics en molts aspectes. L'estructura dels seus carrers, especialment entre la plaça de l'Església i l'antic castell, manté el traçat medieval original. Però la petjada més inalterada dels temps pretèrits la trobem sobretot en els portals. En efecte, la major part de cases s'han anat transformant d'acord amb les necessitats dels nous temps. Però moltes d'elles han volgut mantenir els antics portals com a testimoni de la seva esplendor passada. L'observació d'aquests portals de pedra, alguns ornats amb escuts familiars, ens fa palesos els moments de puixança del poble: el segle XVI i el XVIII.