Creu de la Font
(Santa Coloma de Queralt - Conca de Barberà)

Santa Coloma de Queralt - Creu de la Font

Santa Coloma de Queralt - Creu de la Font (Foto: Albert Esteves, 2009)

Santa Coloma de Queralt - Creu de la Font , 1914

Santa Coloma de Queralt - Creu de la Font , 1914 (Foto: Joan Roig i Font, Fons Salvany-Biblioteca de Catalunya, 1914)

Santa Coloma de Queralt - Creu de la Font,1923

Santa Coloma de Queralt - Creu de la Font,1923 (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1923)

TipusCreus monumentals
Situació Passeig de la Muralla
Al costat de la font de les Canelles hi ha una creu gòtica, probablement del segle XV, dedicada a la Passió. Va ser trencada l'any 1934 i el capitell i el pilar que encara es mantenien en peu van ser destruïts el 1936. Posteriorment, la creu va poder ser reconstruïda amb els trossos originals. Aquesta es conserva dins l'església de Bell-lloc i a l'emplaçament original hi ha una còpia fidel. Presenta a una cara el Crist crucificat i a l'extrem superior una al·legoria del pelicà obrint el bec; a banda i banda hi ha les figures de Maria i de sant Joan i, als peus, Adam sortint del sepulcre. A l'altra cara veiem la Mare de Déu voltada dels evangelistes i una àliga al cim. A la part inferir trobem diverses escenes de la Passió.