Mas i creu d'en Niceta
(Santa Coloma de Queralt - Conca de Barberà)

Santa Coloma de Queralt - Mas d'en Niceta

Santa Coloma de Queralt - Mas d'en Niceta (Foto: Albert Esteves, 2009)

Santa Coloma de Queralt - Creu d'en Niceta

Santa Coloma de Queralt - Creu d'en Niceta (Foto: Albert Esteves, 2009)

Santa Coloma de Queralt - Creu d'en Niceta (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1923)

Situació Carretera de Vallfogona, a la sortida del poble
Prop del poble, al costat de la carretera de Vallfogona, hi ha el mas d'en Niceta. És un edifici format per dos cossos, l'un amb teulada a dues aigües i l'altre, més baix, a un sol vessant. El fet de tenir els careners perpendiculars li atorga al conjunt una atractiva originalitat. Al cos més baix hi ha un portal d'arc rebaixat emmarcat amb pedra on hi ha un escut amb la data de 1874. A tocar de la casa hi ha una antiga creu de terme amb el capitell figurat però molt desgastat.