Figuerola
(Les Piles - Conca de Barberà)

Les Piles - Figuerola

Les Piles - Figuerola (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Camí que surt de la carretera de Pontils
Necessita intervenció urgent
L'antic lloc de Figuerola, conegut també com Figuerola de Santes Creus o Figueroleta, es troba avui despoblat. Es va formar durant el segle XI al voltant d'un castell del qual no n'ha restat cap vestigi. Es troba documentat des de 1066. Durant el segle XII va ser propietat de la família Timor cognominada Queralt a partir del segle següent. L'any 1277, Pere de Queralt va cedir el lloc al monestir de Santes Creus, que en va mantenir la possessió fins a la desamortització. L'any 1716 només tenia dues cases, can Corbella i can Torner, que en l'actualitat es troben enrunades. A uns centenars de mestres es troba la capella romànica de Sant Salvador.