Masies de Sant Ponç (Can Dispanya)
(Cervelló - Baix Llobregat)

Cervelló - Masies de Sant Ponç (Foto: Albert Esteves, 2006)

Cervelló - Masies de Sant Ponç (Foto: Albert Esteves, 2020)

Cervelló - Can Dispanya

Cervelló - Can Dispanya (Foto: Albert Esteves, 2020)

Cervelló - Masies de Sant Ponç (Foto: Joan Estorch -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1935)

Situació Al costat de Sant Ponç de Corbera
Al costat del monestir de Sant Ponç hi ha algunes masies d¡origen molt antic. Una d'elles és Can Dispanya. El seu origen es remunta al segle XVI i fins mitjans del segle XVII va pertànyer a la família Rigol. Aleshores passà per matrimoni a la nissaga dels Romegosa. El nom de Dispanya sembla que li ve del sobrenom amb que era conegut Jaume Romegosa a finals del segle XVIII.

El conjunt d'edificis que integren aquests masos han estat bastits o modificats durant els segles XVIII, XIX i XX.