Església de Sant Bartomeu de Seguer
(Pontils - Conca de Barberà)

Pontils - Sant Bartomeu de Seguer (Foto: Albert Esteves, 2009)

Pontils - Sant Bartomeu de Seguer (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2021)

Pontils - Castell i església de Seguer

Pontils - Castell i església de Seguer (Foto: Albert Esteves, 2009)

Pontils - Sant Bartomeu de Seguer (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1919)

Situació Seguer
Necessita intervenció urgent
Està situada al costat de les restes del castell i segons alguns autors va ser construïda a cavall dels segles XI i XII, mentre que altres l'avancen al XIII. És una petita nau, sense absis, coberta amb una volta de canó que mostra encara els senyals de l'encanyissat que es va fer servir en la seva construcció. La porta original era adovellada i feta amb pedra vermellosa. Amb la conversió del castell en casal residencial, la capella va ser també transformada, es va revestir i sobrealçar per construir-hi una estança al seu damunt.
Actualment es troba en un estat lamentable.