Antigues muralles
(Conesa - Conca de Barberà)

Conesa - Muralla

Conesa, vista aèria

Conesa, vista aèria (Foto: Google Maps, 2009)

Situació Carrer de la Muralla
Conesa conserva el perímetre emmurallat tal com era al segle XIV tot i que els antics murs han anat mudant amb el pas del temps i substituïts sovint amb cases de nova planta. Però el recinte manté intacta l'estructura del clos emmurallat, obert només per dos portals, el de Santa Maria i el de Sant Antoni. Amb la canalització del riu. l'any 2001, es va urbanitzar el passeig que permet resseguir el perímetre per fora.
Les muralles primitives degueren ser construïdes durant el segle XII però el clos definitiu es va dur a terme al llarg del segle XIV, quan es van alçar les vuit torres i es va obrir el portal de Santa Maria.