Torlanda
(Conesa - Conca de Barberà)

Conesa - Torlanda, restes del castell (Foto: Albert Esteves, 2009)

Conesa - Torlanda

Conesa - Torlanda

Situació Camí que surt de la carretera de Conesa a Rocafort de Queralt
Dalt d'un turó, entre Conesa i Rocafort de Queralt, emergeixen encara les ruïnes de l'antic veïnat de Torlanda, ara rònec i despoblat. Tingué un castell, documentat des del segle XII, del qual en resta la base d'una torre e planta circular. L'església, de la qual es conserven vestigis de l'absis, estava dedicada a Santa Llúcia. Se'n va bastir una de nova al segle XVIII. El lloc va estar en mans del monestir de Santes Creus des de 1379 fins al segle XIX.
El conjunt és ara només un grapat de parets de pedra corresponents a masies d'època tardana. La reconstrucció del castell de Rocafort de Queralt es va fer amb carreus procedents de Torlanda.