Monestir de Poblet - Porta Reial
(Monestir de Poblet - Conca de Barberà)

Monestir de Poblet - Porta Reial (Foto: Vicent Miralles, 2023)

Monestir de Poblet - Porta Reial (Foto: Albert Esteves, 2009)

Monestir de Poblet - Porta Reial, armes de Pere el Cerimoniós

Monestir de Poblet - Porta Reial (Foto: Del llibre "Barcelone et les grands sanctuaires catalans", 1913)

AutorGuillem d'Agulló
Situació Poblet
InterèsEspecial interès Interessant
La porta d'entrada al monestir pròpiament dit està flanquejada per dues grans torres poligonals, defensades amb una barbacana oberta amb espitlleres. Va ser iniciada l'any 1369 i es va enllestir cap a la fi del segle. Es pot considerar com una de les mostres més notables de l'arquitectura militar gòtica de tota la corona d'Aragó. El portal és de mig punt, adovellat, amb una arquivolta. Està presidit pels escuts heràldics de Catalunya-Aragó i les armes de Pere el Cerimoniós.