Monestir de Poblet - Façana de l'església
(Monestir de Poblet - Conca de Barberà)

Monestir de Poblet - Façana de l'església (Foto: Albert Esteves, 2009)

Monestir de Poblet - Façana de l'església, finestra barroca

Monestir de Poblet - Façana de l'església, finestra barroca (Foto: Albert Esteves, 2009)

EstilBarroc
AutorMiquel Massalva (tracista) / Francesc Portella / Josep Llagostera (segle XVII) / Marià Montanyà (segle XVIII)
Situació Poblet
InterèsEspecial interès Interessant
Construïda entre 1669 i 1717, sufragada per Lluís Ramon Folc de Cardona, per substituir l'antiga portada romànica. El conjunt consta d'una gran portalada de dos pisos, flanquejada per dos òculs profusament ornamentats. la porta és rectangular i està presidida per l'Assumpció de la Verge. A banda i banda hi ha sengles imatges de sant Bernat de Claravall i sant Benet de Núrsia. Les imatges van ser esculpides per Domènec Rovira el Jove. Les columnes salomòniques que emmarquen les finestres són del 1720-24.