Monestir de Poblet - Refetor, cuina i calefactor
(Monestir de Poblet - Conca de Barberà)

Monestir de Poblet - Refetor (Foto: Wikimedia Commons, 2005)

Monestir de Poblet - Calefactor

Situació Poblet
A una de les ales del claustre hi ha les portes del refetor, la cuina i el calefactor.
El refetor o menjador va ser construït al segle XII. És una sala rectangular coberta amb volta de canó apuntada. Està centrat per una font octogonal i als voltants hi ha les taules on mengen els monjos. En un mur hi ha una trona on un dels monjos llegeix llibres sagrats o d'història mentre la resta menja en silenci.
Al costat hi ha la cuina, obrada al segle XIII, coberta amb volta de creueria. Es comunica amb els menjadors dels monjos i dels conversos.
Tocant també al refetor hi ha el calefactor, també del segle XIII, on els monjos es protegien del fred durant els crus hiverns.