Església de Santa Maria
(Sarral - Conca de Barberà)

Sarral - Panoràmica de l'església (Foto: Albert Esteves, 2010)

Sarral - Església de Santa Maria, interior

Sarral - Església de Santa Maria, interior (Foto: Albert Esteves, 2010)

Sarral - Carrer amb l'església al fons

Sarral - Carrer amb l'església al fons (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1912)

Sarral - Església, de lluny

Sarral - Església, de lluny (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorFrancesc Thomàs, Francesc Camps
Situació Plaça de l'Església
La primitiva església romànica va ser destruïda l'any 1464 i es va reconstruir en estil gòtic. Però també aquesta segona església va resultar molt malmesa durant la guerra de Successió i es va deixar en desús cap a mitjan segle XVIII. Aleshores es va decidir reconstruir-la i l'any 1748 es van iniciar les obres. La portalada i el campanar es van enllestir el 1757. Un incendi la va tornar a deixar inservible l'any 1801 però es va refer pocs anys després. El mateix va tornar a esdevenir-se l'any 1936 i va caure el campanar. La reconstrucció es va iniciar l'any 1945 i el 2004 s'hi va fer una restauració.
És un edifici de nau única, amb transsepte i capelles laterals entre els contraforts. La coberta és de volta de canó, amb cúpula al creuer.