Església de Sant Jaume de Montargull
(Llorac - Conca de Barberà)

Llorac - Sant Jaume de Montargull

Llorac - Sant Jaume de Montargull (Foto: Albert Esteves, 2010)

Llorac - Sant Jaume de Montargull, detall de la porta

Llorac - Sant Jaume de Montargull, detall de la porta (Foto: Albert Esteves, 2010)

Llorac - Sant Jaume de Montargull (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1923)

Situació Montargull
Antiga església parroquial del poble de Montargull, avui despoblat. Degué ser construïda durant la segona meitat del segle XI, tot i que no està documentada fins a mitjan segle XII. Tenia una nau única, de reduïdes dimensions, coberta amb volta de canó i sense absis destacat. Va ser ampliada a mitjan segle XIV, afegint-hi una nau paral·lela més allargada i comunicada amb l'antiga per una arcada adovellada, lleugerament apuntada. La porta és de mig punt, adovellada, amb un guardapols ornamentat amb relleus geomètrics, molt desgastats.