Convent de les Mares Escolàpies
(Olesa de Montserrat - Baix Llobregat)

Olesa de Montserrat - Convent de les Mares Escolàpies

Olesa de Montserrat - Convent de les Mares Escolàpies (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carrer Paula Montalt, 6
L’actual convent i col·legi de les Mares Escolàpies era una antiga casa pairal del segle XIV, reformada en diverses ocasions. Va ser adquirida per la comunitat de les Escolàpies l’any 1879 i tot seguit s’hi van fer una sèrie de modificacions per tal d’adequar-la a les necessitats de la comunitat. L’any 1880 es va començar la construcció de la capella pública, inaugurada el 16 d’octubre de 1881, dedicada a la Verge de Montserrat A l’altar hi reposen les restes de la fundadora de la comunitat de les Mares Escolàpies, Santa Paula Montal. Tot l’edifici ha patit una transformació gradual a través dels anys amb una sèrie de reformes i ampliacions que li han donat l’aspecte actual.