Castell
(Vallclara - Conca de Barberà)

Vallclara - Castell

Vallclara - Castell

Vallclara - Castell

Situació Raval de Vilanova
El castell de Vallclara estava situat al serrat rocallós que s'alça a ponent del poble. Deuria formar un recinte allargassat, amb una torre de guaita en un dels extrems. D'aquesta suposada torre encara en resta una part, amb el tram superior vinclat. De la resta de construccions amb prou feines s'endevinen alguns vestigis prop de l'antic cementiri.
El lloc de Vallclara (Vallem Claram) està documentat des de l'any 1152 i els castlans del castell, els Vallclara, ho estan des de 1195. A partir del segle XIII va formar part de les possessions del monestir de Poblet.