Park Güell
(Barcelona | La Salut - Barcelonès)

Barcelona - Park Güell. Pavellons de l'entrada (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusParcs i jardins
AutorAntoni Gaudí Cornet
Situació Olot, 29
Projecte d'urbanització per a la burgesia ideat per l'empresari Eusebi Güell i projectat per Antoni Gaudí. Prenia com a model la casa senyorial anglesa (per això es va dir Park) i preveia la construcció de 60 xalets de luxe, immersos en plena naturalesa, dels quals només se'n van arribar a construir dos. Tanmateix, es van edificar els pavellons de servei, l'escalinata que condueix a la gran plaça i tot un seguit de viaductes i terrasses on Gaudí va poder deixar l'empremta del seu geni, dins la seva etapa estilística coneguda com a naturalisme. La llunyania del centre de la ciutat i l'avantguardisme de la proposta urbanística van propiciar el fracàs absolut del projecte. El 1926 es va convertir en parc públic i des de 1984 és patrimoni de la humanitat i un dels indrets més emblemàtics de Barcelona.