Can Tusquets
(Barcelona | La Salut - Barcelonès)

Barcelona - Can Tusquets

Barcelona - Can Tusquets (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Can Tusquets (Foto: Valentí Pons, 2008)

Situació Travessera de Dalt, 63-71
Masia construïda l'any 1793, segons resa la data inscrita al rellotge de sol. És un edifici de planta rectangular, de planta baixa, dos pisos i golfes, coronat amb una cornisa sinuosa típica de moltes masies del segle XVIII. L'any 1992 es van restaurar els esgrafiats i el rellotge de sol i es van tornar a pintar els murs del color verdós original.

Originalment era un mas rural, envoltat de terres de conreu, però després va passar a fer funcions merament residencials. Cap als anys trenta del segle XX va ser adquirit per les monges de Sant Josep de la Muntanya i va ser utilitzada com a residència benèfica d'infants.