Santuari de Sant Josep de la Muntanya
(Barcelona | La Salut - Barcelonès)

Barcelona - Sant Josep de la Muntanya (Foto: Jordi Bozzo, 2008)

Barcelona - Sant Josep de la Muntanya (Foto: Valentí Pons, 2010)

AutorFrancesc Berenguer Mestres
Situació Av. sant Josep de la Muntanya, 25
Edifici de Francesc Berenguer, tot i que per manca de títol els plànols van ser signats per Miquel Pasqual Tintorer. L'obra va ser promoguda per la Congregació de Mares dels Desemparats per acollir infants orfes. Les obres van començar l'any 1892 i es van allargar fins al 1902. El conjunt, amb façanes de maçoneria, està format per tres edificis, l’església, la llar i la residència, tots tres tenen l'entrada a un nivell superior a la rasant del carrer i per accedir-hi hi ha una doble escalinata que condueix a una terrassa. L'església té una nau única, amb creuer i absis semicircular. A la planta baixa s'hi troba la capella del Santíssim Sagrament (antiga capella de Sant Josep i actualment de la Beata Mare Petra, fundadora de la Congregació). Entre 1961 ei 1972 es va iniciar la construcció de la capella de Sant Josep, situada a l'esplanada.