Can Xipreret (Club Tenis de la Salut)
(Barcelona | La Salut - Barcelonès)

Barcelona - Can Xipreret (Club Tenis de la Salut) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Can Xipreret (Club Tenis de la Salut) (Foto: Enfo, 2012)

Barcelona - Can Xipreret (Club Tenis de la Salut) (Foto: Valentí Pons, 2008)

Situació Av. Mare de Déu de la Salut, 65-75
Antiga masia del segle XVIII que, al segle XIX, era propietat d'Antoni Maria Morera i Colom, que la feia servir de casa d'estiueig. A finals d'aquell segle va ser adquirida per la família Sanllehy amb l'objectiu d'integrar-la dins un projecte urbanístic del tipus ciutat-jardí. Fracassat el projecte, l'any 1902 es va convertir en centre del Salud Sport Club, que després de la guerra va canviar el nom per Club Deportivo de la Salud i el 1982 per Club Tenis de la Salut.

L'edifici té un cos central, amb la façana simètrica coronada amb un tester triangular, i dos cossos laterals de menys alçada. El portal és d'arc rebaixat i totes les obertures estan emmarcades amb pedra. L'any 1971, Enric Giralt va fer una rèplica del rellotge de sol original que presidia la façana.