La Casa de Ferro
(Barcelona | La Salut - Barcelonès)

Barcelona - Coll del Portell, 52

Barcelona - Coll del Portell, 52 (Foto: Valentí Pons, 2008)

AutorFrancesc Rius Camps
Situació Av. Coll del Portell, 52
Edifici construït entre els anys 1971 i 1976 en un dels punts més alts del barri de la Salut. El nom popular de Casa de Ferro o Casa metàl·lica prové de l'ús d'aquest material tant en els elements estructurals com en les terrasses, els tancaments o els cossos cilíndrics de l'escala i l'ascensor.

Rius "organitza una comunitat de propietaris per tirar endavant el projecte...on aplica el coneixement de materials i sistemes constructius industrialitzats experimentats en les fàbriques"*, el primer que va projectar en fer-se professional de l'arquitectura. I, com en aquelles, en aquest edifici, havia de dominar la visió de l'estructura nua.

* Conversa entre Francesc Rius i Moisés Gallego amb Mateu Barba i Stefano Cortellaro. Projectes