Sant Feliuet de Vilamilans
(Sant Quirze del Vallès - Vallès Occidental)

Sant Quirze del Vallès - Sant Feliuet de Vilamilans

Sant Quirze del Vallès - Sant Feliuet de Vilamilans (Foto: Albert Esteves, 2010)

Sant Quirze del Vallès - Sant Feliuet de Vilamilans, ara paleocristiana

Sant Quirze del Vallès - Sant Feliuet de Vilamilans, ara paleocristiana (Foto: Fed. Assoc. Veïns de Sant Quirze)

Sant Quirze del Vallès - Sant Feliuet de Vilamilans (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1922)

Situació Trencall de la carretera C-1413, en sentit Rubí, km 13,5
InterèsEspecial interès Interessant
Petita capella rural construïda al segle X i modificada probablement durant el segle XII, quan es va bastir l'absis de llevant. Posteriorment encara s'hi va afegir un altre absis a la façana de migdia. Està documentada des de l'any 986, L'any 1949 es va trobar dins una sitja una ara paleocristiana fragmentada del segle V que s'ha pogut refer. L'església està formada per una nau rectangular amb una capçalera formada per tres absis en creu, d'època diferent, amb més antic de planta trapezoidal. La nau està coberta amb una volta de canó apuntada, de construcció moderna. També és modern el campanar de doble espadanya. S'accedeix a l'església per una porta situada al costat de migdia, adovellada i amb un extradós format per una filada de pedres. Popularment es coneix també com Sant Feliuet de Vilamilanys.