Castell de Vacarisses
(Vacarisses - Vallès Occidental)

Vacarisses - Castell, interior de la primera planta

Vacarisses - Castell, interior de la primera planta (Foto: Albert Esteves, 2010)

Manuel d'Amat i Junyent (1704-1790)

Situació Carrer Major, 3
El castell de Vacarisses està documentat des del segle XI, però l'edifici actual va ser construït, aprofitant estructures més antigues, cap a l'inici del segle XVIII, quan era propietat de la família Amat. Aquesta n'havia esdevingut propietària cap a la fi del segle XVI pel matrimoni de l'hereva Isabel Desfar, amb Francesc Amat. Un dels seus successors, Josep d'Amat i de Planella, va ser un important defensor de la causa borbònica durant la guerra de Successió. El 1702 Felip V li va atorgar el títol de primer marquès de Castellbell. Un fill seu, Manuel d'Amat i de Junyent, nascut en aquesta casa, va ser virrei del Perú. La casa va ser rehabilitada l'any 2008 i ara acull la Biblioteca Municipal.