Portal de Santa Magdalena
(Corbera de Llobregat - Baix Llobregat)

Corbera de Llobregat - Portal de Santa Magdalena

Corbera de Llobregat - Portal de Santa Magdalena (Foto: M.M. Berenguer, 2008)

Corbera de Llobregat - Portal de Santa Magdalena (Foto: Començament del segle XX)

Situació Plaça de l'Església, rectoria
El castell de Corbera tenia al seu interior una capella dedicada a santa Magdalena, una santa de devoció ancestral al poble. Després de l'ensulsiada del castell, l'any 1714, la capella restà dempeus, tal com ho testifica la ressenya d'una visita pastoral del 1728. A començament del segle XX encara es conservava la façana, amb un notable portal tardogòtic, de les acaballes del segle XV, que es va respectar en construir la nova rectoria, l'any 1950.

Segons Josep M. Riera Bagué, la capella va ser feta construir per Elionor de Corbera quan va recuperar la plena possessió del castell, després de la guerra civil del segle XV. en la qual es va mostrar partidària del rei Joan II. La restitució es va fer l'any 1481, i ja aquell any hi ha documentades deixes testamentàries a l'obra de la capella.