Església de Sant Martí de Sorbet
(Viladecavalls - Vallès Occidental)

Viladecavalls - Església de Sant Martí. Capella del Santíssim (Foto: Albert Esteves, 2024)

Viladecavalls - Panoràmica de Viladecavalls i l'església

Viladecavalls - Panoràmica de Viladecavalls i l'església (Foto: Albert Esteves, 2024)

Viladecavalls - Sant Martí de Sorbet

Viladecavalls - Sant Martí de Sorbet (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1918)

Situació Plaça de l'Església, 1
L'església de Sant Martí de Sorbet està documentada des de l'any 1096. El 1168 surt esmentada com a parròquia. El temple actual va ser construït entre 1785 i 1797, aprofitant part de l'església romànica. Un segle després, el 1887, es va edificar el campanar, en estil neoromànic. L'església té tres naus, la central coberta amb volta de canó amb llunetes i les laterals amb volta d'aresta. Té un absis poligonal. La porta és d'arc rebaixat, emmarcada amb pedra motllurada. A la clau hi ha un relleu amb la imatge de sant Martí esquinçant la capa (vegeu enllaç).

A l'ala esquerra del temple hi ha la capella del Santíssim, obra de Lluís Muncunill, que forma un cos a part i que va ser consagrada l'any 1901.