Església de Sant Francesc d'Assís
(Terrassa | Centre - Vallès Occidental)

Terrassa - Església de Sant Francesc d'Assís, interior

Terrassa - Església de Sant Francesc d'Assís, interior (Foto: Baldiri Barat, monestirs,cat, 2009)

Terrassa - Església de Sant Francesc d'Assís, interior (2)

Situació Plaça del Doctor Robert
Convent de frares menors recol·lectes fundat el 1609 i inaugurat el 1612. Se'n conserva l'església i el claustre. El temple, amb una façana austera i descompensada amb un tram de campanar, té un interior més equilibrat, d'estil gòtic-renaixentista. És d'una sola nau amb capelles laterals, volta de creueria i absis poligonal. El claustre està ara integrat dins l'Hospital de Sant Llàtzer, constituït l'any 1869 quan el monestir ja era en mans municipals, des de l'exclaustració. Hi destaquen els plafons ceràmics que decoren tot el seu perímetre (1671-1673).