Antic Hotel Peninsular
(Terrassa | Centre - Vallès Occidental)

TipusHotels i hostals
AutorLluís Muncunill Parellada
Situació Sant Pere, 52
El primer Hotel Peninsular va ser fundat el 1877 per
Josep Pompidour al Raval de Montserrat. El 1899 els seus fills Carles i Miquel obren el Gran Hotel Peninsular als números 48-56 del carrer de Sant Pere i número 2 del carrer del Teatre. El 1903, Lluís Muncunill fa una reforma al solar del número 52 que es correspon a la façana modernista que ara podem veure. Balcons sinuosos, relleus florals sota les llosanes i damunt les llindes i gablets mixtilinis al coronament són les característiques més destacades d'aquesta façana, en la línia dels dissenys de Muncunill de la primera dècada del segle XX. Actualment, és la seu dels Amics de les Arts de Terrassa.