Quadra del Vapor Ventalló
(Terrassa | Centre - Vallès Occidental)

Terrassa - Quadra del Vapor Ventalló

Terrassa - Quadra del Vapor Ventalló (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorJoan Carpinell Sallés / Lluís Muncunill Parellada
Situació Rasa / Sant Llorenç
A l'actual plaça del Vapor Ventalló es va construir, l'any 1841, el Vapor Segret. Es va enderrocar l'any 1888 i al seu lloc es van construir les naus del Vapor Ventalló, del qual en queda només una quadra, transformada en porxo l'any 2002, en el marc de la urbanització de la plaça. És una nau de dues plantes amb una estructura de pilars de fosa i bigues d'acer.

Les naus del Vapor Ventalló van ser projectades per Joan Carpinell Sallés i posteriorment (1897 i 1914) Lluís Muncunill va fer una ampliació amb dues quadres i una remodelació de les existents. La nau conservada manté l'estructura original de Carpinell, de 1888, possiblement remodelada posteriorment per Muncunill.