Casa Ibern
(Mataró | Centre - Maresme)

Mataró - Casa del carrer Guifré el Pelós, 20

Mataró - Casa del carrer Guifré el Pelós, 20 (Foto: Valentí Pons, 2010)

AutorJeroni F. Granell Manresa
Situació Guifré el Pelós, 20
Al carrer de Guifré el Pelós hi ha una catorzena de cases, arquitectònicament poc rellevants, el projecte de les quals està signat per Josep Puig i Cadafalch entre els anys 1897 i 1899. D'altres duen la signatura d'Antoni M. Gallissà (el qual a vegades signava obres de Puig). Aquesta, en canvi, és una obra primerenca de Jeroni F. Granell, de l'any 1895/96.
És un edifici de planta i pis, amb torratxa a la part del davant. La façana té relleus i detalls escultòrics molt notables, especialment remarcables són les mènsules del balcó, l'ornamentació de les llindes del primer pis i el fris de la cornisa.