Molí de Can Capdevila
(El Papiol - Baix Llobregat)

El Papiol - Molí de Can Capdevila, interior

El Papiol - Molí de Can Capdevila, interior (Foto: Eloy Fernández Castillo, 2017)

TipusMolí
Situació Accés des de la crtra. de Molins de Rei
A la mateixa riba del Llobregat, entre la carretera i el riu, hi ha un antic molí paperer construït entre 1790 i 1793. És un edifici rectangular, allargat, cobert amb teulada a dos aiguavessos. Comptava amb quatre tines i cinc rodes. Va ser edificat pel paperaire Felip Cebrià al costat d'un vell molí fariner. A mitjan segle XIX era propietat d'Antoni Romaní. Probablement, es tracta del molí paperer citat per Pascual Madoz, en aquella mateixa època, quan esmenta que hi havia al Papiol un molí fariner, una fàbrica de paper i dues de filats de cotó. Va estar en funcionament fins a les acaballes del segle XX.