Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya
(Terrassa | Centre - Vallès Occidental)

Terrassa - Museu de la Ciència i la Tècnica

TipusMuseu
Situació Rambla d'Ègara 270
El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (conegut amb l'acrònim MNACTEC) va ser impulsat per l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya a partir de 1976. Tres anys després es va crear l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya i el 1982 la Generalitat va adquirir la fàbrica Aymerich, Amat i Jover , antic vapor tèxtil llaner de Terrassa, amb la finalitat de convertir-lo en la seu del museu. En la gran sala de l'antiga nau de producció hi ha les exposicions permanents Enérgeia, La Fàbrica Tèxtil, Homo Faber i El Transport. Dins del mateix museu, a més, hi ha una exposició permanent anomenada Lluís Muncunill, arquitectura per a la indústria.