Can Balasc
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Can Balasc

Rubí - Can Balasc, de lluny

Rubí - Can Balasc, de lluny (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Camí vell de Castellbisbal
La família Balasc està documentada en aquest indret des del segle XII. Des de 1383, va quedar desvinculada de la subordinació als senyors del castell. A partir del segle XV i fins al XIX alguns dels seus membres van ser batlles reials. Hi tenia dos masos agregats, can Massaguer i can Desmenart.

L'actual edifici, ara transformat en restaurant, va ser convertit en residència senyorial per Josep Ubach i Balasc l'any 1882. Té una façana d'estil classicista, amb porxo i balcó, coronada amb un frontó triangular on hi ha un rellotge i un peti campanar. Hi destaca la torratxa-mirador, de planta quadrada.