Casino Espanyol
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Casino Espanyol (Foto: Albert Esteves, 2010)

TipusAteneus i centres socials
AutorAntoni i/o Ramon Puig Gairalt
Situació Plaça de Catalunya, 1 i 2
Des de mitjan segle XIX hi havia hagut en aquest lloc el cafè el Jardí on es feia teatre i sessions de ball. Després va ser la seu de la Cambra Agrícola de Rubí. L'edifici actual va ser construït l'any 1928 i respon a un estil que barreja elements de l'art déco amb altres de noucentistes. La seva façana principal està flanquejada per dos cossos a manera de torres amb unes obertures circulars enllaçades verticalment. Al centre hi ha l'entrada i la sala principal, amb un balcó semicircular, i tres finestrals amb les llindes decorades amb esgrafiats.

Després de la guerra va passar a anomenar-se Casino Español. El 2016 va ser adquirit per l'Ajuntament i es va iniciar la rehabilitació, finalitzada el 2023. El 2021 es van trobar restes d'un assentament romà al subsol, integrades a l'interior de l'edifici.