Ca la Rosa
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Ca la Rosa (Foto: Albert Esteves, 2010)

Rubí - Ca la Rosa

Rubí - Ca la Rosa

Situació Xile, 8-10
Aquesta casa va ser construïda l'any 1912 per un indià per regalar-la al seu germà. Es van aprofitar la pedra i alguns elements de l'antiga masia de can Bertran, situada en aquest mateix lloc, l'enderrocament de la qual va donar lloc a la zona residencial d'estiueig del carrer Xile. De la façana, d'estructura simètrica, en destaquen especialment les finestres triforades de la galeria, amb columnes helicoidals i la cornisa superior de majòlica amb trencadís. Mereix un esment a part la finestra gòtica procedent de la vella masia, d'arc conopial amb traceria calada i mènsules amb caparrons.