Cases de la plaça Pearson
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Cases de la plaça Pearson

Rubí - Cases de la plaça Pearson (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorLluís Muncunill Parellada
Situació Plaça Pearson 1,2,3,4,5 i 6
La plaça Pearson va ser urbanitzada l'any 1875, en l'expansió del poble cap al sud, sota els plans d'urbanització i millora municipals. -1871 i 1875- i l'impacte de l'arribada del ferrocarril, el 1918.

El 1921, Lluís Muncunill va projectar un conjunt de sis habitatges en planta baixa amb una façana unitària, promogudes per Àngela Gilabert. Cada casa té un portal enmig de la façana, flanquejat per dos finestrals balconers. Les obertures de les tres primeres cases estan ornamentades d'una manera i les altres tres d'una altra. Unes presenten baranes de pedra esculpida i les llindes de les obertures decorades amb un relleu sota una motllura corbada. En totes sis els respiralls es guarneixen amb un fris d'esgrafiats. Lamentablement, alguna de les cases ha estat remuntada i el conjunt ha perdut unitat.

La plaça es va dir Aurora, Domènech -com el teatre que hi havia- i finalment, Pearson, en honor a l'enginyer del ferrocarril.