Torre de la Llebre
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Torre de la Llebre, vista aèria

Rubí - Torre de la Llebre, vista aèria (Foto: Google Maps, 2010)

Rubí - Torre de la Llebre (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1919)

Situació Art, s/n
L'origen del mas és una antiga torre fortificada, documentada des del segle XIII amb el nom de Mas Plà, i que era propietat del monestir de Sant Cugat i Santa Maria de Campanyà. Es va mantenir fins al segle XVII, quan va ser adquirida pel mercader barceloní Joan Llebra. Al segle XVIII va passar a mans d'Antoni Trullàs.

Es tracta d'un conjunt de cases, un molí i una ermita. L'edifici, de pedra, amb carreus als laterals i les obertures, i arrebossat, consta de planta baixa, pis i golfes i està cobert amb teulada a quatre aigües i una torreta. A la part del darrere hi ha el celler. Davant de la casa, la capella, dedicada a la Immaculada i al Sant Crist, que ja existia l'any 1659. Actualment la casa acull un restaurant.