Casa Fàbrega
(Molins de Rei - Baix Llobregat)

Molins de Rei - Casa Fàbrega (Foto: Albert Esteves, 2008)

Molins de Rei - Casa Fàbrega (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJoan B. Serra Martínez
Situació Pg. Terraplè / Rubió i Ors
El passeig del Terraplè transcorria paral·lel al Rec dels Molins i protegia la vila de les crescudes del Llobregat. Després de la riuada de 1898 es va decidir fer-lo de pedra, la qual cosa va permetre la urbanització d'aquest sector, als anys vint.

L'any 1928, en un xamfrà del passeig, es va fer la casa el doctor Josep Fàbrega, projectada per l'arquitecte Joan Baptista Serra, que va ser arquitecte municipal de Molins de Rei. L'edifici va ser ampliat els anys 1940 i 1951. Utilitza a bastament el maó vist tant a les cantoneres com a l'emmarcament de les obertures, combinat amb peces de ceràmica tradicional. La terrassa del primer pis es tanca amb una balustrada de pedra. La casa va tenir vistes al canal fins que es va cobrir, l'any 1986.