Casa Aldavert
(Matadepera - Vallès Occidental)

Rubí - Casa Aldavert

Rubí - Casa Aldavert (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorBonaventura Bassegoda Amigó
Situació Sant Joan, 28
Pere Aldavert, editor del diari La Renaixença, va començar a passar els estius amb la seva família a Matadepera des de l'any 1888. Dos anys després va decidir fer-se una casa, el projecte de la qual encarregà a Bonaventura Bassegoda. Iniciada el 1890 no es va acabar fins al 1896. Aquell any s'hi va col·locar l'àliga quadribarrada, símbol de la Renaixença. En aquesta casa hi va passar llargues estades l'amic de la família, Àngel Guimerà.

L'edifici, de planta i pis, és un bell exemple del modernisme d'arrel goticista característic de la darrera dècada del segle XIX. Té diversos elements d'interès com l'àliga, el rellotge de sol, el pinacle i el drac de la cantonada.